Search

The Hideaway

Hello and welcome to this week's blog! This week we are focusing on a super exciting past interior project to show you our thought process when designing a million pound home. Looking back to last year, we worked alongside Salt Builders designing, supplying and installing over £50,000 worth of soft furnishings inside a stunning bespoke eco-home. This home was newly built and was an architectural masterpiece!



As part of our exclusive interior design service, we work alongside construction companies to furnish their show homes to generate sales, advertising their homes and our products! The Hideaway was different to anything we've ever created. When faced with a home as architecturally beautiful as this, you feel lucky to be an interior designer.


This brand new bespoke built home situated in the historically beautiful town Market Bosworth was looking for its first owner. We were task to furnish the house for the sale, intending to complement the futuristic design of the building whilst keeping the house welcoming with a homely feel. Using the open plan kitchen, reception and dining area to our advantage, we created a space perfect for the whole family to connect and spend time together. The mixed wood tones aim to create a contrast and bring balance across the spaces, creating dimension and bringing light to thoughtful design details.


The kitchen is the hub of the home. We added variations of coloured bar stools with silver finishings to compliment the silver accessories inside the kitchen. Behind the kitchen is a seating area separate from the living area. We wanted to create an area for guests to congregate, so faced two matching sofas, complimented by a rug.



We loved the entrance. We paired a mirrored framed picture alongside matching mirrored drawers creating an immediate feeling of luxury when entering the home. Under the staircase, we placed a teal sofa aligning with the futuristic style the house oozes.

The living and dining areas are two other key aspects of the home, bringing people together. We used the open-plan architecture to our advantage and scattered futuristic pieces around the room. We put a blue and grey colour scheme in place by matching each style of sofa and armchair together, complimented by scatter cushions that followed the same colour rules. We brought our own touch of nature into the home with plants and matching oak furniture. The dining area was kept minimal although large, intending to be the focal point of the room.


Let us know your thoughts! Any queries about our interior design services, please don't hesitate to contact us.


With Love


The Paul Edwards Team x




50 views0 comments